logo-image

Bokat in en hlr-utbildning

Jag har alltid tänkt att jag ska lära mig mer om HLR. Jag gick en utbildning i skolan men det var länge sedan och man glömmer bort en del saker. Sedan är det också så att riktlinjerna förändras med jämna mellanrum så att det man lärde sig då kanske inte är samma som man lär ut idag. Visst gör det ändå nytta om man gör som man lärde sig även för länge sedan men jag läste att man följer hela tiden upp vad som är mest effektivt. Nu rekomenderas t.ex. att börja hlr med 30 kompressioner och sedan göra två inblåsningar. Om man av någon anledning inte kan göra inblåsningar är det ändå till nytta att även göra kompressioner.

Jag ska alltså gå en hlr-utbildning kurs med hjärtgruppen. Jag skulle vilja att några kompisar var med vid samma tillfälle för det känns lite nervöst, men  det blir ju också ett tillfälle att träffa några man inte kände förut :)

Tänk alltså om man ser någon som bara faller ihop. Hoppas verkligen inte att det händer något innan man har gått kursen. Det hade varit läskigt. Men bara att jag har börjat tänka på det gör att jag nog skulle göra någonting även om jag inte kommer ihåg allt från kursen i skolan. Jag skulle iallafall inte bara gå förbi och låtsas som ingenting.  Att larma 112 är ju viktigt men sedan vill man ju inte bara stå där och inte veta vad man ska göra tills räddningstjänsten kommer.

 

 

5 Nov 2016