logo-image

Ska du byta fönster?

Är det hög tid att byta fönster i ditt hus? Hos Fönsterfabriken i Trelleborg kan du hitta nya, bra fönster! Det är rätt smart att välja pvc fönster. PVC är en form av plast, som har många användningsområden. Det är ett material som gör att dina fönster blir underhållsfria samt att det är prisvärt.

Smart att göra fönsterbyte

Det kan finnas många bra anledningar till att byta ut dina fönster. Det är inte fel att ha moderna fönster då de kan förlänga ditt hus livslängd. Sedan är det ett bra sätt att sänka energiförbrukningen på. Gamla fönster släpper ofta ut värme och det en hel del. Moderna fönster gör inte det. Sedan har moderna fönster energiglas, som gör att det blir varmare inne om vintern och svalare ute om sommaren. Moderna fönster minskar även buller utifrån.

Fönster idag har ofta märkningar så som U, LT eller G. Idag är det så att de ofta har en certifiering med energimärkningen EQ Fönster. Det är en varudeklaration för fönstrets energiprestanda. Det gör att du kan utläsa vad fönstet har i U-värde, LT-värde, lufttäthet och G-värde.

Renovera eller byta fönster?

Du kanske funderar på om det är värt att renovera de fönster du har eller om duska byta dem helt. Det beror helt och hållet på skicket på dem! Det bästa du kan göa är att höra med ett proffs som kan titta på dina fönster och säga hur du ska gå tillväga.

21 Dec 2021