logo-image

Har du testat löjrom ännu?

Har ju redan innan skrivit lite om löjrom, har ni testat än? Det finns ett bra ställe att köpa den på och det är via lojromsexpressen.se. Löjrom är en delikatess om har blivit välkänd för sin unika smak och textur. Den är gjord av unga siklöjar, som samlas upp från insjöar och kustvatten under vår- och sommarmånaderna. Löjrom har en mjuk, smältande textur och en mild, salt smak, som gör den till en populär rätt. 

Enklaste är det godaste

Enklast är oftast bäst och löjromen serveras ofta med rödlök och creme fraiche. En annan populär kombination är löjrom tillsammans med rökt lax och gräddfil.

För dryck passar vitt vin bra till löjrom. En torr Riesling eller ett Sauvignon Blanc kan balansera den salta smaken och tillföra en fruktig komplexitet till rätten. Mörkt öl, som en Stout eller Porter, är också ett bra val eftersom de kan komplettera den milda smaken. För den som föredrar alkoholfria alternativ, rekommenderas en kall fruktjuice eller mineralvatten.

Löjromstoast

En av de godaste rätterna med löjrom är en löjromstoast. Det finns många bra recept på dessa om du kollar på Google. Det finns flera goda varianter att välja på. Ta den du tycker verkar passa dig. 

Lyx online

Ett enkelt sätt att få hem löjrom är helt enkelt att beställa det på nätet, via Löjromsexpressen.  De har många bra varianter av löjrom samt även flera mixade burkar. Det gör det enkelt att lyxa till det!

9 Feb 2023