logo-image

Lyxa till det med löjrom

Något som är grymt gott, lyxigt som attan och som många uppskattar att bli bjudna på, det är löjrom (köp här). Råvaran i sig är så delikat att man behöver inte krångla till det med avancerade recept. Visst kan det kosta en del att köpa, men det är värt det! Många tänker ju på den klassiska löjromstoasten, när det gäller att servera den, men det finns även andra bra sätt att använda den på. 

Olika sätt att servera löjrom på

Löjromen i sig är ju så god, vilket gör att det inte är fel servera den mer eller mindre för sig själv. Lägg löjromen snyggt upplagd i form av ett långdraget ägg. Lägg på endast en skiva citron, dill och en kall öl. 

Råraka med löjrom är en klassiker som många på nätet gärna rekommenderar. Råriv potatis, stek detta i kakor och servera med löjrom, iskall gräddfil, rödlök och citron. 

Såklart passar löjrom utmärkt med skaldjur. Just nu är det säsong så det kan passa att duka upp olika skaldjur och servera som en läcker förrätt. P

Löjrom på kött är något som serveras ibland vid finare tillfällen som på nyår och bröllop. Till förrätt kan du testa att göra en Pelle Janzon – tunt skivad rå oxfilé med äggula, finhackad lök och löjrom. En klassisk svensk förrätt tillägnad operasångaren Per Janzon.

Sen kan det även vara gott att baka egna tunnbröd, samt sleva på löjrom på och njuta av!

19 Nov 2021