logo-image

Dans är bra träning

dans

Det är inte alltid så lätt att hitta en träningsform man trivs med. Men en sak många gillar att göra, då det inte känns som träning, det är dans. Det finns kurser med dans i Stockholm som går att vara med på. Träning och fysisk aktivitet gör att vi stärker muskulaturen i vår kropp. Dansträning stärker  musklerna med uppemot 15 procent mer än gymträning. Det har gjorts en forskning kring det, på Magdeburguniversitetet i Tyskland. 

Dansens fördelar

Dans är en effektiv träningsform som ger mer än bara träning. Det kombinerar helt enkelt fysisk träning med kreativitet, känslomässig kontakt och social interaktion. Man så att säga tränar både kropp sinne och själ. Dans i Stockholm är positivt, eftersom att det på ett naturligt sätt ger kroppsberöring som också är värdefullt för hälsan. 

Alla kan dansa

Det som är så bra med dans är att det är för alla. Det finns inga hinder oavsett ålder eller fysiska begränsningar. En del andra träningsformer kräver en viss fysik från början, men dans är perfekt även om du är nybörjare. Det är inte heller ett måste att vara i perfekt fysisk form. Även personer i rullstol kan dansa, då det finns så kallad rullstolsdans. 

Det är inte heller ett måste att köra pardans, det finns även dans för fitness och solodans med mera att ägna dig åt. 

Det spelar ingen roll om du inte dansar i takt, inte kan utföra rörelserna perfekt, eller inte har någon partner. Dansa bara för att få träning och för glädjen det ger.

4 Dec 2019