logo-image

Det där med att flyttstäda

En städning som måste vara lite mer noggrann än en veckostädning, det är när man ska flyttstäda. Fördelen som finns vid en flyttstädning är att det inte är en massa prylar ivägen då du har flyttat dessa till nya bostaden. Eller du bör ha gjort det innan du börjar med städningen av den gamla bostaden. Det är mycket att tänka på vid en flytt och om du känner att du inte riktigt har koll på hur en flyttstäd går till så ska vi vägleda dig. Annars kan du  anlita en städfirma. Läs mer om en här. Du som vill städa själv, du bör gå efter en checklista samt ha rätt städmaterial hemma.

Ta det rum för rum

Det bästa du kan göra är att ta din checklista och gå rum för rum med den då du städar. Det så att du får med alla delar i rummet. När det är klart, stäng dörren. Sedan vidare till nästa rum. Det är en hel del som ska städas, allt från lådor och skåp till lister, karmar, element och så vidare. I kök och badrum är det även fläkt, kyl, frys, golvbrunn med mera. Har du ett förråd, garage eller en balkong så ska du även städa där. 

Det är viktigt att se till att flyttstädningen görs på ett bra sätt, så att inte hyresvärden underkänner det och kräver du ska göra om det eller betala för den städfirma som han själv tar in. 

8 Jun 2020