logo-image

Funderar du på att köpa båt?

Livet som båtägare, det är toppen! Är det så att du funderar på att köpa en båt? Då finns det en del saker att tänka på. Det finns ju rätt många olika sorters båtar. Det finns de som har avancerade ställdon som styr fönster, luckor, eller lyfter plattformar och styr barlastsystemets ventiler. Det finns även enklare varianter av båt. Vad du vill ha för båt, det vet bara du. Se till att engagera hela familjen i valet av båt och båtköp. Hur och till vad du ska använda båten styr mycket valet av båt. Köp inte en för liten båt heller, det är bättre att den är större modell. Sedan var det ju om du vill ha segelbåt eller motorbåt. Och om du ska kunna färdas långt och kunna sova i den. 

Hitta drömbåten

För att hitta dina drömmars båt så kan du läsa olika båttidningar, fråga vänner som har båt, söka på internet samt gå på en båtmässa. På en båtmässa  finns båtar av alla modeller att se på riktigt. Det finns någon att fråga och det är lätt att jämföra olika båttyper och hitta en som passar dig. Det finns många personer på dessa mässor du kan diskutera ett framtida båtköp med. 

Fundera på om du ska köpa en ny eller begagnad båt. Mycket beror ju på vad du har för ekonomi. Dock kan det vara värt att köpa en ny båt, från en båtägare, då du får garantier. 

 

 

25 Nov 2019