logo-image

Gör hushållet säkrare med led belysning

När det äntligen är dags att skaffa familj och bli mamma så är det inte endast sig själv som man behöver tänka på, utan barnet kommer från och med nu alltid i första hand Det är ett stort ansvar som följer när man skaffar barn och trots att man alltid vill barnet väl så är det inte lätt att alltid göra de rätta valen i livet. Till exempel så används fortfarande traditionella glödlampor i många hushåll och dessa lampor innehåller kvicksilver som är väldigt farligt att andas in för både barn och vuxna. Det räcker med ytterst liten mängd kvicksilver för att en livsfarlig situation ska uppstå och därför är det viktigt att man undviker dessa lampor speciellt när det finns betydligt bättre och mer miljövänliga alternativ där ute som led belysning. Detta gäller inte endast glödlampor utan även lysrör som ofta används i köket. Du kan enkelt byta till ett led lysrör utan att behöva byta ut själva armaturen genom att plocka bort glimdtändaren och därefter sätta in det nya röret. Om ett led lysrör skulle gå sönder så innehåller det inga farliga metaller som kan skada barn eller vuxna. Tänk på att du kan byta ut samtliga ljuskällor i hushållet till led och inte endast lysrör.

Led används överallt, även på bilar

Genom att byta ut sin belysning till led så gör du ett miljömedvetet och klimatsmart val. Förutom att du bidrar till miljön så sparar du också pengar genom detta byte. Led drar betydligt mindre energi än halogenlampor vilket gör att du också kan byta ut belysningen vid exempelvis garageuppfarten och dra nytta av precis samma fördelar. En led strålkastare ersätter exempelvis traditionella halogen lampor med endast en femtedel effekt. Detta betyder att en 50W led strålkastare lyser lika starkt som en 250W halogen strålkastare. Fantastiskt, inte sant?

Men tar inte slut där, led dioderna har revolutionerat fordonsbelysningsbranschen genom led ramper. Led ramperna förbättrar sikten under nattkörning, och mörker är något vi har gott om i vårt avlånga land. Led ramperna monteras vid grillen eller under nummerplåtskylten vanligtvis och arbetet kan man enkelt utföra själv. Ramperna som tillverkas idag är mestadels producerade i Kina men de absolut bästa led ramperna tillverkas i USA och Korea.

3 Feb 2017