logo-image

Mercy Ships Race

Varje år är det något som heter Sjöfartens dag. Detta har arrangerats årligen i Mariehamn sedan 2001(med undantag för ett år). Första gången var det 15 utställare med, nu är det runt 100 utställare och över 1.000 besökare varav 700 registrerade.

Förra året, 2019 så var det även som så att man i samband med denna dag valde att ha världspremiär för Mercy Ships Race, där 293 personer deltog genom att löpa eller promenera fem eller tio kilometer. Hela deltagaravgiften om 50 euro per person gick till Mercy Ships. Det betyder att hela 14.650 euro gick till sjukvård för de allra fattigaste i Afrika. Det är fler som ägnar sig åt välgörenhet, som till exempelvis Fitline. De skänker en del av det de får in på sina produkter till just välgörenhet. 

Årets tävling

Årets Mercy Ships Race är den 13 maj 2020. Kanske du vill vara med? Du kan välja att springa eller gå 5 eller 10 kilometer i centrala Mariehamn. Startavgiften från loppet går direkt till Mercy Ship och deras fantastiska arbete. Start och mål sker i Alandica i Mariehamn. 

Sjöfartens dag sker därmed den 14 maj. 

Ägna dig åt välgörenhet

Om du inte kan vara med på Mercy Ships Race så kan du ändå ägna dig åt välgörenhet genom att göra andra saker. Det kan vara att donera en slant då och då eller bli månadgivare till en organisation du brinner extra mycket för. 

 

10 Jan 2020