logo-image

Sugen på lära mig dansa salsa

Något jag alltid velat lära mig, det är att dansa salsa. Jag har ju testat på att göra Zumba, som är en blandning av danser och fitness/aerobics, så en del salsa-steg kan jag ju tack vare det. Dock skulle det vara roligt att kunna dansa det på riktigt så att säga. Dansen i sig kommer ju från Latinamerika och Kuba. Sedan har den även influenser från andra länder. Jag såg att det går att gå en salsakurs i Stockholm och det funderar jag på att göra. Jag har ju när jag var ung gått andra danskurser. Bland annat bugg samt folkdans.

Olika dansstilar

Inom salsa så finns det tydligen flera olika dansstilar. Dock är det grundsteg i dansen som spänner över två takter à fyra slag; dessa åtta taktslag utgör även cykeln för clave-rytmen, kärnan i salsamusiken. Man ska då man dansar göra sex steg och då alternera hur man sätter ner fötterna. Sedan så skiljer sig stilarna i hur man sätter ner fötterna samt hur man gör de olika turerna samt kroppsrörelser. Det är vad jag i alla fall har läst mig till. Men tänker att det kanske är något man kan lära sig mer om genom att gå en salsakurs i Stockholm. 

Något jag sedan vill göra, när jag börjat lära mig dansa salsa, det är att gå till en äkta salsaklubb! Det finns ju några sådana runt om i landet. Men först så måste jag ju lära mig att dansa!

17 May 2021