logo-image

Vinterförvara båten på ett tryggt sätt

Det är officiellt, sommaren är över! Det börjar bli dags att fundera på vinterförvaring av båten om man nu inte redan tagit upp den och ställt upp den. Hösten, vintern och en bit in på våren ska båten ligga på land och eftersom många väljer att förvara båten på släpet man sedan använder för att sjösätta igen så är den otroligt enkel att stjäla. Det är det ju ingen av oss som vill råka ut för och därför tänkte jag ge några tips för hur man kan försvåra för tjuvarna. 

Tre bra tips

  • Ta bort påskjutaren - Alltså hela den där klumpen som sitter fast på släpet och som man sätter på bilen. Då kan de inte koppla på släpet, och det blir svårt för dem att åka iväg med ekipaget. 
  • Sätt på ett hjul-lås - Ett sånt där som parkeringsbolag använder för att man inte ska kunna flytta fordonet. 
  • Ställ ekipaget på en övervakad plats. 

Tyvärr så är det ju så att om en person bestämt sig för att stjäla båten så gör de det oavsett hur du valt att skydda den. Då kan jag rekommendera en gps-tracker som du monterar själv. Den kan spåra båten, om den blir stulen. Se till att den sitter dolt bara så de inte kan ta bort den. Du hittar flera olika typer av GPS trackers hos Prylstaden.se där de också säljer andra saker för en tryggare vardag. Kolla gärna in sidan om du letar efter larm, övervakning eller andra säkerhetsdetaljer. 

19 Oct 2019