logo-image

Inte så svårt att tillaga fisk

Är du en person som undviker att tillaga fisk, bara för att du har hört att det är svårt att få till den på ett bra sätt? Visst kan det bli att den blir för torr, men med lite tålamod och lite tips, så är det inte så svårt. Du kan köpa fisk via sydfisk.se och testa dig fram. Olika fiskar passar att tillaga på olika sätt. De vanligaste sätten att tillaga fisk på är att steka den i stekpannan, grilla den, eller att göra den i ugnen. Det går även att koka fisk.

Om du ska steka fisken, se till att göra det i både olja och smör. Torka av fisken, samt vänta tills att smöret slutat puttra, då är det tillräckligt varmt. 

Grilla fisken

Nu när sommaren snart är här, så passar det ju utmärkt att grilla fisk! Det finns smarta halster att använda, samt att du även kan använda folie och göra små foliepaket med fisk att ha på grillen. 

Ett gott recept du kan göra på grillen med fisk i folie:

Ingredienser

  • 600 g halverade potatisar
  • 1 gul lök, i bitar
  • 0.5 skivad purjolök
  • 1 skivad morot
  • 250 g lax, i 3 cm bitar
  • 200 g torskfilé eller annan vit fisk, i 3 cm bitar
  • 12 körsbärstomater
  • 150 g halverade champinjoner
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk grovhackad dill
  • 0.5 citroner, i små klyftor
  • 1 tsk salt

Forma 4 stora aluminiumbitar till skålar. Fördela potatis, lök, purjolök och morötter i dem. Lägg på lax- och torskfilé. Toppa fisken med körsbärstomater och champinjoner. Tillsätt salt och peppar.
Fördela grädden i skålarna. Vik ihop dem till täta paket och lägg dem på grillen och grilla ca 20 minuter.
Servera med dill och citronklyftor.

Glöm inte att lyxa till det i bland

Jag har ju tidigare pratat om löjrom och vad man kan göra med det. Du kan med fördel handla din löjrom hos Löjromsexpressen.

8 apr 2022